Maatzadels

Betaalbare luxe op maat voor u en uw paard!

Zadels van Zadelmakerij Anniek Stevens worden in Engeland met de hand gemaakt, waardoor de mogelijkheden enorm zijn. Ik werk niet met standaard modellen, aangezien elke combinatie anders is. Daarnaast word er alleen met kwaliteitsproducten gewerkt. Alle zadels zijn voorzien van een houten boom vanwege de uitstekende dempende werking. De kussens zijn met schapenwol gevuld en voorzien van een schuimlaag voor een zo goed mogelijke drukverdeling.

Zadelmakerij Anniek Stevens in Veendam heeft een aantal testmodellen op voorraad waarmee proef gereden kan worden.

 

Werkwijze

Het paard word zorgvuldig opgemeten, op basis van deze metingen word de boom gemaakt. De boom is voor een groot deel verantwoordelijk voor de pasvorm van het zadel. Ook voor de ruiter is deze aan te passen. De diepte van de zit word bijvoorbeeld door de lepel bepaald. Deze is naar wens in hoogte aan te passen voor een meer open of juist een diepe zit.

Ook de kussens zijn bepalend voor de pasvorm van het zadel. Problemen zoals het op de schoft zakken en schuiven van zadels kan hierdoor worden opgelost. Per paard word gekeken welk type kussen er nodig is, daarnaast zullen de benodigde afmetingen door mij worden vastgesteld. Zo kunnen we heel precies de juiste kussens voor het paard samenstellen. Veel paarden hebben een korte rug met weinig ruimte voor het zadel. Doordat de maten van de kussens per paard worden bepaald kunnen we deze ook in lengte aanpassen.

Daarnaast is ook het kussenkanaal een belangrijk punt om niet te vergeten. Zo kan een zadel met te smal kussenkanaal naast knellen ook te hoog op het paard blijven liggen en zijn stabiliteit verliezen. Een te breed kussenkanaal zakt te ver om het paard heen en gaat knellen langs de schouders en / of schoft. Per paard verschilt het enorm hoe breed dit kanaal dient te zijn. 

Mogelijkheden voor de ruiter

 Voor de ruiter zijn de mogelijkheden ook enorm. Zoals eerder vermeld is de diepte van de zit naar wens leverbaar. Een extra zachte zitting behoord uiteraard ook tot de mogelijkheden. Kniewrongen zijn op de testzadels uit te proberen om zo te kijken welk type en welke maat voor de fijnste beenligging zorgt. Het zweetblad is in verschillende lengtes en posities te verkrijgen in zowel een dubbel als enkel blad. Ook beschikken wij tot de mogelijkheid om verstelbare stijgbeugelhaken op het zadel te plaatsen. Zo kunnen we heel precies de beenligging afstellen.

Afwerking

 De zadels worden standaard in rundleder geleverd, u kunt zelf de kleur uitkiezen. Ook de kleur bies en eventuele stiksels zijn bij de prijs inbegrepen. Onder het kopje prijzen staan meer leersoorten en mogelijkheden qua afwerking aangegeven. Er is nog meer mogelijk, voor speciale wensen kunt u altijd contact met mij opnemen!

 

Wilt u meer informatie over de zadels?

Bel op tel.nr. 06 15364972 of stuur een e-mail naar info@zadelmakerijanniekstevens.nl