Zadelpascontrole bij Anniek Stevens

Een zadelpascontrole bij Zadelmakerij Anniek Stevens gaat als volgt:

Allereerst wordt algemene informatie van uw paard genoteerd. (bijv. leeftijd, ras, gebruik, niveau etc.) Vervolgens wordt de bouw en de bespiering van uw paard bekeken. De rug wordt nagekeken op pijnlijke plekken, warmte en zwellingen.

De rug wordt opgemeten, dit wordt overgenomen op een meetblad. Hierop kunnen we de breedte, bespiering en het verloop van de rug zien.

Het zadel wordt nagekeken op eventuele fouten.

 

Hierna wordt aangevangen met het zadelpassen. Dit gebeurt zowel in beweging (tijdens het rijden) als in stand. Mocht rijden op het moment van de pascontrole niet mogelijk zijn dan is dit uw eigen risico. Wanneer ik het zadel alleen in stand zie kan ik niet garanderen dat het tijdens het rijden ook goed blijft liggen. Tijdens de pascontrole word het zadel ter plekke bijgevuld indien dit nodig en mogelijk blijkt te zijn.

Op basis van de verschafte informatie wordt een advies gegeven met betrekking tot uw huidige of nieuw aan te schaffen zadel.

  • Bijvullen indien nodig is bij de controle inbegrepen (bijvullen word ter plekke gedaan).
  • Bij aankoop van een nieuw zadel vervallen de kosten van de pascontrole.

Waarom regelmatig een zadelpascontrole inplannen?

Ten eerste zakt de vulling in wanneer er met het zadel gereden word. Onder de stijgbeugelriemen en de (webbing van de) singelstoten ontstaan kuiltjes in de vulling vanwege de verhoogde druk op die plekken.

Daarnaast wil de vulling nog wel eens ongelijk inzakken waardoor het scheef komt te liggen. Ook kan door het inzakken het zadel gaan schuiven/klapperen of zelfs op de schoft zakken.

Verder kan het paard door leeftijd/training/voeding nog wel eens in bespiering veranderen. Dit alles heeft invloed op de pasvorm en de drukverdeling van het zadel.

Kosten zadelpascontrole € 80,-

Voor pascontroles kunt u bij de Zadelmakerij in Veendam terecht. Hier beschik ik over ruime parkeergelegenheid, overdekte poetsplaats, een 20x60 all weather buitenrijbaan en een verwarmde werkplaats.

 

Betaling 

Betaling kan zowel contant als met pin worden gedaan. Bij geleverde diensten of producten dient meteen afgerekend te worden. Bij grote bedragen wordt contant geld op echtheid gecontroleerd.

 

Wilt u meer informatie over de zadels of pascontroles?

Bel op tel.nr. 06 15364972 of stuur een e-mail naar info@zadelmakerijanniekstevens.nl